Противоградна ракета, изстреляна  към 02,20 часа на 2 юни от

...
Противоградна ракета, изстреляна  към 02,20 часа на 2 юни от
Коментари Харесай

Противоградна ракета проби покрив, падна до спяща старица

Противоградна ракета, изстреляна  към 02,20 часа на 2 юни от полигон за битка с градушките в землището на старозагорското село Петрово проби покрив на къща и падна на сантиметри от леглото на спяща бабичка в село Остра могила, написа " Монитор ".

Според посетилите мястото на произшествието специалисти дългото около  30 см парче с химикал вътре е част от противоградната ракета Лоза 3, които се употребяват от националната работа за битка с градушките. Само по знамение 91-годишната Стефка Бонева е останала невридима, минути преди ракетата да падне на пода там е седял синът й Марин.

Това е следващ случай на невзривили се в облаците ракети, разясняват осведомени, предходната седмица такова парче е паднало пред паркиран в краен квартал на Стара Загора автомобил, няколко случая имало и в други старозагорски села.

От полигона в Петрово препратиха питанията по тематиката към пресцентъра на ИА „ Борба с градушките “, единствено в петък от полигона са били изстреляни над 250 ракети. Типът Лоза 3 се създават от „ Стройпроект “ ЕOOД, благосъстоятелност на Христо Крушарски, който  има свои фабрики както у нас, по този начин и в Аржентина.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР